martes, 8 de marzo de 2011

Cent anys de vergonya.

Avui celebrem el centenari de la creació del "dia de la dona" amb certes victòries però amb un sabor agredolç, que volen que els digui.
Puc entendre que celebrem el dia del medi ambient, el dia de la salut, el dia de l'amor o el dia del Pare, ja que mai està de més dedicar un dia al record d'una realitat que hauria d'estar present sempre en la nostra realitat quotidiana . Però la necessitat d'integrar en aquesta realitat a la dona no deixa de ser molt trist.
La dona és més del 50% de la nostra espècie i encara que no entenc molt d'antropologia, em dóna al nas que el primer home de la terra, va haver de tenir mare ... ia més, treballadora com totes les dones.
Estem molt lluny de la Igualtat real, però els passos que s'han donat han estat molt grans. Hem aprovat amb nota en algunes assignatures, però encara ens queden algunes de les quals hem de tornar a examinar i en altres haurem de repetir curs, però l'important és que seguim matriculats en la matèria.
Esperem que desaparegui la necessitat de celebrar aquest dia i que especialitats com les de "Agent d'Igualtat", com el que subscriu aquest article, siguin només un residu curricular sense funcions.

No hay comentarios: