sábado, 7 de marzo de 2009

Dia internacional de la dona

Demà, dia 8 de març, tots celebrem el Dia Internacional de la Dona entelat de nou pels ecos de les últimes notícies sobre violència de gènere. Lo lamentable de la situació és que, malgrat els avenços que s'han donat, com la Llei d'Igualtat, encara trobem opinions contràries a les mesures positives que, en matèria d'Igualtat, s'estan donant en moltíssims sectors de la nostra societat, inclòs naturalment , el Govern.
En moltes ocasions, el complir amb la paritat, ocasiona veritables problemes d'organització. El motiu és sagnant, la dona, en ple segle XXI s'ha incorporat plenament al mercat laboral però sense deixar el que, per herència, s'ha considerat els seus deures, mentre que l'home, aparentment extern a aquest procés, ha estat el gran beneficiat d'aquesta Revolució perquè, en no ser l'única font d'ingressos econòmics de la família, ha pogut optar al temps lliure, victòria social del nostre Estat de Benestar.
La pilota torna a estar en la nostre teulada i és el moment de donar un pas més per equilibrar aquest procés. L'objectiu no és solament el repartiment igualitari de treball domèstic, qüestió que hauria d'estar superada, sinó el actuar positivament des de totes les institucions perquè la dona pugui disposar de temps de dedicar a les tasques que realment siguin de la seva elecció.
Naturalment no hi ha fórmules màgiques, però el que sí podem fer és avançar aquest procés el màxim que puguem amb accions positives encaminades a afavorir a les dones i l'objectiu final ha de ser arribar a una paritat legítima i no només legal. Mesures que no coarten la llibertat de ningú, sinó que amplien les dels qui han hagut de suportar mil lennis d'opressió.

No hay comentarios: