martes, 6 de enero de 2009

Cavalcada i Reis

Avui és un dia feliç per a milions d'espanyols que, per fi, veuen la llum al final del túnel. Avui, amb l'última prova de foc que els nostres sofrits estómacs han hagut de suportar, podem donar per acabada la “Temporada Nadalenca 2008-09”. La nostra salut, butxaques i paciència han sofert un seriós revés, però demà per fi, amb el feliç (i perdoneu-me la llibertat d'insistir en aquest adjectiu) tornada a la rutina intentarem oblidar els nostres desitjos d'any nou reprenent les nostres vides just en el lloc on les vam deixar fa unes setmanes.
Tornen els nostres “jefes”, el col·legi, les rebaixes, els dirigents del PP, o sigui, tot allò que ens semblava haver oblidat en aquesta màgia consumista i que havien desaparegut després d'onades de Papàs Noel equilibristes en les balconades, horribles llums, cava, torró, familiars inoportuns i gorrers, gambes d'Equador i Llamàntols transgènics, tot esquitxat amb alguna que altra tímida aparició dels Reis Mags que aquest any més que mai, semblen avergonyits de no poder solucionar, amb els seus regals, la crisi internacional, perquè no se'ls ha vist ni en la Cavalcada.
Per cert, parlant de la Cavalcada jo vaig estar allí (crec que compraré una samarreta amb tal afirmació). Sí, un any més i complint fidelment la pena imposada per una boja nit, em vaig tornar a barallar per un grapat de caramels (aquesta vegada no caducats) amb altres quatre-cents mil soferts pares, víctimes d'alienació mental transitòria i als quals, des d'aquestes línies, demano humilment perdó per les trepitjades, empentes o paraules que els hi he pogut ocasionar.
Dit això, convé agrair a l'Ajuntament el nou itinerari i horari que ha permès fer un poc més suportable la nostra agonia. La instal·lació de zones per a minusvàlids o dones embarassades, l'ampliació de les zones de “mercadillo”, i l'extraordinari esforç de la Policia Local en aquestes dates són noves proves de la sensibilitat d'un Consistori totalment bolcat cap a una societat plural i que cada vegada participa, gaudeix i agreix més. Lamentablement per a tot ells, encara no ha arribat el descans, perquè l'escàs marge que donen els preparatius de les festes patronals torna a omplir les agendes de centenars d'anònims operaris que treballaran perquè tot estigui a punt perquè alguns pocs facin els seus gratuïtes, oportunes i electoralistes crítiques en periòdics d'última hora.

No hay comentarios: